• Home
  • Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Op deze pagina kunt u onze algemene voorwaarden lezen. Deze algemene voorwaarden betreffen alle producten van Exclusive Woods en al zijn websites: boomstamtafel.nl, boomstamtafel.be en baumstamm-tisch.de. Deze producten zijn o.a. eettafels, salontafels, bijzettafels, woonaccessoires en andere producten gemaakt van massief hout.

Kwaliteit

Exclusive Woods werkt met u zoals we zelf ook graag behandeld willen worden. Wij doen er alles aan om onze smetteloze reputatie te behouden en u als opdrachtgever tevreden te krijgen en te houden. Mocht er toch een probleem ontstaan dan doen we alles in onze macht om dit probleem op te lossen.

Maatvoering

Bij boomstamtafels wordt altijd de gemiddelde bovenmaat genomen om de maat aan te duiden.

Scheurvorming

Het unieke aan de exclusieve natuurlijke boomstamproducten is dat deze gemaakt zijn van echte natuurproducten waardoor de natuur tot leven komt in de huiskamer. De massief houten tafels worden gemaakt van zorgvuldig gedroogd hout. Dit hout is professioneel terug gedroogd tot 10% vocht waardoor de kans op werken van het hout tot een minimum beperkt wordt. Het is ondanks dat toch mogelijk dat deze producten scheurtjes en soms scheuren kunnen gaan vertonen. Scheurvorming ontstaat door het werken van het hout dat vele jaren aanhoudt. Elke boom is anders, elke tafel reageert anders. Indien er een ongewenste scheur ontstaat zal Exclusive Woods altijd proberen om dit op te lossen indien u dat wenst.

Kleur

De kleuren waarmee we werken zijn leverbaar in vele variaties. Omdat de bomen waarmee we werken allemaal verschillend zijn is het mogelijk dat de kleuren niet exact matchen, of net iets donker of lichter uitvallen dan verwacht. Kleurverschillen en verschillen in textuur en tekening zijn normaal bij alle houtsoorten. De natuur presenteert zich aan ons in veel schitterende kleuren, daar mogen we blij om zijn. Wilt u exact gelijke kleuren, vraagt u zich dan af of een natuurproduct de beste keuze is voor u.

Hoeken en randen

Bij het bewerken van massieve planken en balken voor het maken van tafels en andere producten kan het voorkomen dat bij het schaven kleine stukjes van bijvoorbeeld een aas (noest) wegspringen. Ook worden hoeken en randen soms wat afgevlakt om oneffenheden in het hout zo veel mogelijk weg te werken.

Kringvorming in het hout

De producten die we leveren worden vrijwel altijd geleverd met een beschermende houtolie of een matte 2-componentenlak. Wij maken voor olie gebruik van een houtolie genaamd Eagle Lios Bioil en Osmo Hardwax. Hoewel dit bewezen top-producten zijn, kunnen we niet garanderen dat kringvorming of vlekken uitblijven. Dit komt door het unieke karakter van onze producten. Indien u 100% zeker wilt zijn dat er geen vlekken of kringen kunnen ontstaan raden we u aan om altijd onderzetters te gebruiken en eventuele vlekken direct op te vegen. Lees ook zeker de gebruiksinstructies voor de onderhoudsmiddelen door en vraag ernaar bij de levering van uw product!

Schade door onze producten

We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor ontstane schade buiten onze macht. Let ook op bij kinderen. Met name de zuilen kunnen omvallen. Dit kan een gevaar veroorzaken voor baby’s en kleine kinderen. Zorg dat kinderen niet tegen de zuil duwen of let erop dat de zuil niet op iemand valt. De zuilen worden geleverd met 4 rubber stootdoppen op de hoeken waardoor deze stabiel staat. Mocht de zuil, of enig ander product, toch omvallen dan zijn we niet verantwoordelijk voor schade aan de zuil, uw woning of de daarin aanwezige spullen of aan personen. In boomstamtafels, kubussen en zuilen van ongedroogd hout kunnen allerlei beesten zitten zoals bijvoorbeeld houtwormen. Deze zitten bijna altijd onder de schors. Deze schors en alle beesten halen we altijd weg, alleen als u ons verzoekt dat niet te doen. Het laten zitten van de schors is op eigen risico. De schors zal na verloop van tijd vrijwel zeker er vanaf vallen of afbrokkelen. In boomstamtafels kunnen houtwormen zitten die we niet kunnen zien. De eettafels en andere tafel die we maken van gedroogd hout zullen geen beesten meer in zich hebben omdat die dood gaan bij het drogen.

Gebruik van de producten

Massieve boomstamproducten voor binnen kunt u beter niet buiten zetten, nat maken, naast een verwarming zetten of in direct zonlicht zetten. Hierdoor wordt scheurvorming bevorderd. Water of andere vloeistoffen op het product dienen vermeden te worden. Bij knoeien is ons advies direct de vlek af te vegen met een droge doek om vlekken te voorkomen.

Privacyverklaring

Exclusive Woods heeft een privacyverklaring die u kunt bekijken op de pagina: privacyverklaring

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep Connected
Stay up to date by subscribing to our newsletter.
× Hoe kan ik je helpen?