Bel ons: 0614172069 of mail ons: info@boomstamtafel.nl
 • Home
 • Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Op deze pagina kunt u onze algemene voorwaarden lezen. Deze algemene voorwaarden betreffen alle producten van Exclusive Woods en al zijn websites: boomstamtafel.nl, boomstamtafel.be, eikenzuilen.nl, eikenkubus.nl, wijnboom.nl en exclusivewoods.nl en exclusivewoods.eu. Deze producten zijn o.a. zuilen en kubussen, wijnbomen, eettafels, salontafels, bijzettafels, woonaccessoires etc.

Maatvoering

De kubussen, wijnbomen en zuilen kunnen iets kleiner of groter zijn dan staat aangegeven. Omdat het hout nog kan krimpen bij het drogen kan de maat na verloop van tijd ook kleiner worden. Bij eettafels van gedroogd hout is dit niet het geval. Bij tafels wordt altijd de breedste bovenmaat genomen om de maat aan te duiden. Het kan dus zo zijn dat een salontafel op 1 punt 1 meter breed is, maar op de meeste andere punten 90 cm, de tafel is dan toch 1 meter breed. Bij kubussen en zuilen blijft het maatverschil meestal beperkt tot enkele milimeters, maar afhankelijk van de gebruikte boom is het mogelijk dat het maatverschil ook groter is, soms 0,5 tot 1 cm kan voorkomen.

Scheurvorming

Het unieke aan de kubussen is dat er een boomstam in de woonkamer wordt gezet waardoor de natuur tot leven komt in de huiskamer. De dikke balken waaruit de kubussen, zuilen en Wijnbomen gemaakt worden kunnen niet gedroogd worden. Bij kubussen en zuilen en balk-salontafels worden altijd ongedroogd (niet machinaal) hout gebruikt. Het is 100% zeker dat deze producten scheurtjes en soms scheuren gaan vertonen, op welke manier de kubussen of zuilen ook drogen. Scheurvorming ontstaat door het drogen van het hout dat vele jaren aanhoudt. Scheurvorming kan beperkt blijven, maar scheuren van 7 – 9 mm zijn niet ongewoon. In enkele gevallen kunnen er zelfs scheuren ontstaan van meer dan 2 cm. In uitzonderlijke gevallen kunnen scheuren van 4 cm of meer voorkomen. Elke boom is anders, elke tafel reageert anders. Scheuren of scheurvorming kan nooit aanleiding zijn voor reclame. De scheuren in de natuurlijke kubus, zuil of Wijnboom zijn onderdeel van het product, hoe groot de scheuren ook zijn. Bij grote scheuren kan het zijn dat de vorm van de kubus verandert, zijdes kunnen holler of boller worden dan ze waren. Bij Wijnbomen kan het voorkomen dat gaten niet meer gebruikt kunnen worden door scheuren. Wij geven geen garantie op scheuren in kubussen, zuilen of Wijnbomen. Dit is uw eigen risico. Wilt u geen scheuren, koop dan geen natuurlijke kubussen, zuilen of Wijnbomen, maar een gelijmde kubus van machinaal gedroogd hout. Geef dit dan duidelijk vooraf aan ons aan. Indien u een natuurlijke kubus koopt neemt u het risico dat deze zal inscheuren.

Kleur

De kleuren waarmee we werken zijn leverbaar in vele variaties. Omdat de bomen waarmee we werken allemaal verschillend zijn is het mogelijk dat de kleuren niet exact matchen, of net iets donker of lichter uitvallen dan verwacht. Wij zijn niet altijd in de gelegenheid om op kleur te selecteren. Kleurverschillen zijn normaal bij alle houtsoorten. Reclame wegens kleurverschillen is dan ook ongegrond. De natuur presenteert zich aan ons in veel schitterende kleuren, daar mogen we blij om zijn. Wilt u exact gelijke kleuren, vraagt u zich dan af of een natuurproduct de beste keuze is voor u.

Evenwijdigheid

In sommige gevallen komt het voor dat de kubussen of zuilen niet exact evenwijdig zijn. Door de robuustheid, het gewicht, de massiviteit van de vaak zware stammen is het heel moeilijk om op de millimeter recht te zagen en schaven. Sinds het gebruik van de computergestuurde machines is vrijwel elke kubus volledig evenwijdig op alle hoeken. Desondanks komt het soms toch voor dat een kubus ietwat scheef loopt.

Hoeken en randen

Met name bij kubussen, maar ook bij tafels en andere producten kan het voorkomen dat bij het schaven kleine stukjes van bijvoorbeeld een aas (noest) wegspringen. Ook worden hoeken en randen soms wat afgevlakt om oneffenheden in het hout zo veel mogelijk weg te werken. Het kan dus zijn dat een hoekje van een kubus ietwat is afgevlakt. We proberen er altijd voor te zorgen dat deze hoekjes aan de onderkant zitten, maar soms zitten deze ook aan de boven- of zijkant. Bovendien kan het voorkomen dat een boom niet precies overal even groot is. Hierdoor komt het sporadisch voor dat sommige kubussen een of meer hoekjes missen zoals in schets te zien is op onderstaande afbeelding. Als u dit een probleem vindt, dan kunnen we vooraf bespreken wat we voor u kunnen betekenen. Soms kunnen we tegen extra betaling een doorselectie maken van kubussen die alle hoeken nog bevatten.

Ventilatie

Bij het gebruik van nat hout in uw woonkamer is het cruciaal dat er voldoende wordt geventileerd. Het hout zal in de komende jaren gaan drogen en het moet zijn vocht kunnen verliezen. Zorg dat er rondom het hout aan alle kanten altijd

minimaal 1,5 cm aan vrije lucht doorstroming is, en verplaats de blokken af en toe om te kijken naar uw vloer onder het blok. Als het daar ietwat vochtig is, ventileert u niet voldoende. Dek de blokken ook niet volledig af want zo kan het vocht niet ontsnappen. Bij onvoldoende ventilatie of overmatig afdekken van het product kunnen schimmels ontstaan op het product of op uw vloer. Exclusive Woods is hiervoor niet verantwoordelijk.

Kringvorming in het hout

De producten die we leveren worden vrijwel altijd geleverd met een beschermende houtolie. Wij maken gebruik (vanaf 1-10-2009) van een nieuwe houtolie genaamd Eagle Lios Bioil. Hoewel dit een Italiaans bewezen top-product is, kunnen we niet garanderen dat kringvorming of vlekken uitblijven. Dit komt door het unieke karakter van onze producten. Bij machinaal gedroogd hout dat in de lengterichting is gezaagd (standaard methode) is deze methode beproefd. Echter, vaak leveren we tafels en kubussen met kops hout. Dat wil zeggen een dwarsdoorsnede van de boom. Dit maakt ultieme bescherming erg lastig. Hoewel er zelden problemen ontstaan, kunnen we niet 100% garanderen dat de olie een optimale bescherming biedt tegen kringen of vlekken, zeker niet bij kops hout en hout met scheuren erin. Indien u 100% zeker wilt zijn dat er geen vlekken of kringen kunnen ontstaan raden we u aan om altijd onderzetters te gebruiken.

Schade door onze producten

We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor ontstane schade buiten onze macht. Let ook op bij kinderen. Met name de zuilen kunnen omvallen. Dit kan een gevaar veroorzaken voor baby’s en kleine kinderen. Zorg dat kinderen niet tegen de zuil duwen of let erop dat de zuil niet op iemand valt. De zuilen worden geleverd met 4 rubber stootdoppen op de hoeken waardoor deze stabiel staat. Mocht de zuil, of enig ander product, toch omvallen dan zijn we niet verantwoordelijk voor schade aan de zuil, uw woning of de daarin aanwezige spullen of aan personen. In boomstamtafels, kubussen en zuilen van ongedroogd hout kunnen allerlei beesten zitten zoals bijvoorbeeld houtwormen. Deze zitten bijna altijd onder de schors. Deze schors en alle beesten halen we altijd weg, alleen als u ons verzoekt dat niet te doen. Het laten zitten van de schors is op eigen risico. De schors zal na verloop van tijd vrijwel zeker er vanaf vallen of afbrokkelen. In ongedroogde boomstamtafels kunnen houtwormen zitten die we niet kunnen zien. De eettafels en andere tafel die we maken van gedroogd hout zullen geen beesten meer in zich hebben omdat die dood gaan bij het drogen.

Gebruik van de producten

Massieve boomstamproducten kunt u beter niet buiten zetten, nat maken, naast een verwarming zetten of in direct zonlicht zetten. Hierdoor wordt scheurvorming bevorderd. Water of andere vloeistoffen op het product dienen vermeden te worden. Bij knoeien direct afvegen met een droge doek om vlekken te voorkomen. Voor onze tuintafels geldt dit uiteraard niet.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.
Exclusive Woods - Unieke Tafels
  • Adresgegevens

   Kantoor
   Van Ostadestraat 2
   6165 XL Geleen

   Showroom / Werkplaats
   (op afspraak)

   Kampstraat 2C
   6163 HG Geleen
   Ma – Zat: 09.00h – 21.00h
   info@boomstamtafel.nl
   Tel. +31 (0)614172069
  • Contact

   Jouw naam (verplicht)

   Jouw e-mail (verplicht)