Bel ons: 0614172069 of mail ons: [email protected]

Amazone actie

Exclusive Woods ondersteunt het WNF

Exclusive Woods verkoopt geen hout uit bedreigde gebieden. Onze filosofie is dat deze gebieden ontzien moeten worden van houtkap, en dat er meer dan voldoende schitterend hout beschikbaar is in Europa. Europese bossen worden wel goed beheerd, en groeien jaarlijks met vele duizenden hectares. Ook zijn de Europese ecosystemen veel minder fragiel dan de tropische ecosystemen en groeien bomen hier veelal sneller. Een tropisch regenwoud dat al duizenden jaren bestaat is onvervangbaar. Wat we steeds vaker tegenkomen zijn verhalen over hout tropisch hardhout dat ‘al omgevallen’ is,.. of ‘langs de weg’ ligt. Onze reizen door Afrika en Azië hebben ons een wat meer realistischere kijk gegeven op de wereld van vandaag. Honderden zo niet duizenden voetbalvelden worden dagelijks gekapt om plaats te maken voor allerlei soorten plantages, akkerbouw, dammen en bouwprojecten. Hout ligt zelden langs de weg te wachten tot iemand het komt ophalen, zeker in ontwikkelingslanden waar mensen honger hebben en alles doen om te overleven.

Wij doen in ieder geval niet aan mee aan de handel in hout uit Afrika, Azië of Zuid-Amerika en we hopen dat u dit ook niet doet. Wij gaan zelfs zo ver dat we elk hout, gekeurd of niet, uit bedreigde gebieden weren. Door de enorme corruptie in deze landen is moeilijk vast te stellen hoe legaal het hout is gekapt en hoe de bossen worden beheerd. Daarnaast is ook het transport van het hout van Zuid-Amerika, Azië of Afrika een bron van vervuiling.

Wij zijn al jaren fan van het WNF en wij willen het WNF dan ook graag steunen. Hiervoor hanteren wij dit jaar een Amazone actie.

Amazone Actie

 • Exclusive Woods doneert voor elke gekochte eettafel (tussen 12 februari en 31 december 2014) van eerlijk Europees hout 15,- Euro aan het WNF. (Actie is afgelopen)
 • Naast onze eigen donaties wil ik u oproepen om ook ‘Amazone’ naar 4333 te SMS’en. Hiermee geeft u een eenmalige gift van 1 Euro aan het WNF.

Bekijk hier de clip van het WNF over de Amazone.

 

Labels:, , , ,

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.
Exclusive Woods - Unieke Tafels
  • Adresgegevens

   Kantoor
   Van Ostadestraat 2
   6165 XL Geleen

   Showroom / Werkplaats
   (op afspraak)

   Kampstraat 2C
   6163 HG Geleen
   Ma – Zat: 09.00h – 21.00h
   [email protected]
   Tel. +31 (0)614172069
  • Contact

    Jouw naam (verplicht)

    Jouw e-mail (verplicht)