Skip to main content

Eiken boomstamtafels

Eikenhout is een van de populairste en meest gebruikte houtsoorten ter wereld. Het staat bekend om zijn sterkte, duurzaamheid en natuurlijke schoonheid. Eiken bomen komen overal ter wereld voor en hun hout wordt al eeuwenlang gebruikt voor het maken van tafels, zo ook onze eiken boomstamtafels. Een andere reden waarom eiken zo populair is, zijn de prachtige nerven. De natuurlijke nerf van eikenhout is kenmerkend en uniek, met een scala aan kleuren van lichtbruin tot donkerbruin. Dit maakt het een uitstekende keuze omdat het karakter en warmte toevoegt aan elke ruimte. 

Eiken Boomstamtafel Eindhoven
Eiken Boomstamtafel Eindhoven

Boomstamtafel in Eikenhout

Als het om eettafels gaat, is er niets zo tijdloos en klassiek als eikenhout. Eikenhout is al eeuwenlang een populaire keuze, en met een reden. Het is duurzaam, sterk en heeft een prachtige natuurlijke nerf die karakter en charme toevoegt aan elke tafel. Om echt eenheid in huis te creëren wordt er vaak een combinatie gemaakt van een eiken boomstamtafel en een boomstam salontafel.

Wat maakt onze eiken tafels uniek

Een eikenhouten boomstamtafel wordt bij ons gemaakt uit 1 deel. Een massief eiken boomstam tafelblad van lokaal hout. Door goede contacten bij lokale houtzagerijen is het mogelijk om eerlijk en verantwoord hout te gebruiken. Omdat iedere eiken boomstam uniek is, zijn geen twee eiken boomstamtafels precies hetzelfde. Dit betekent dat wanneer je een van onze tafels koopt, je een meubelstuk krijgt dat echt uniek is. We kunnen de grootte en de vorm van de tafel aanpassen aan uw specifieke behoeften. Omdat iedere eiken boomstam uniek is, zijn geen twee eiken boomstamtafels precies hetzelfde. Dit betekent dat wanneer je een van onze tafels koopt, je een meubelstuk krijgt dat echt uniek is. We kunnen de grootte en de vorm van de tafel aanpassen aan uw specifieke behoeften.

Eiken Boomstamtafel Eindhoven
Eiken Boomstamtafel Eindhoven

Eiken boomstamtafel voor buiten

Eikenhout is ook zeer veelzijdig. Het kan worden gebruikt in een verscheidenheid van stijlen, van traditioneel tot modern. Wij kunnen jouw tafel olien in maar liefst 40 verschillende keuren of lakken in 25 verschillende kleurtinten. Zo matcht de eiken boomstamtafel altijd bij jouw interieur. Bij Verda Living werken we graag met eikenhout om boomstamtafels op maat te maken. Wij waarderen de natuurlijke schoonheid van het hout en de manier waarop het karakter en warmte toevoegt aan elk stuk. We weten dat eikenhout sterkte, duurzaamheid en natuurlijke schoonheid biedt waar onze klanten van zullen houden.


Boomstamtafel-met-boomstam-salontafel
Boomstamtafel-3-meter

Eikenhout is al heel lang een veel gebruikte houtsoorten voor het maken van eetkamer tafels. Eikenhout is namelijk een van de hardste houtsoorten. Met duurzaamheid klasse 2 staat deze erg hoog in het klassement. De eikenhout boomstamtafel staat vooral bekend door de strakke lijnen mooie knoesten en duidelijke jaarkringen. Het voordeel van een eiken boomstamtafel is naast dat hij erg duurzaam is ook erg goed te behandelen is. Zo kunnen we eiken boomstamtafels in maar liefst 40 verschillende kleuren behandelen en zo precies de tafel kunnen samenstellen waar jij naar op zoek bent. We halen het hout vaak bij lokale boom zagers of Europese grote zagerijen. De eiken boomstamtafel begint echter erg schaars te worden. Er zijn steeds minder eikenbomen met de doorsnee geschikt voor een tafel en degene die er zijn moeten eerst minimaal 4 tot 5 jaar drogen voordat ze gebruikt kunnen worden.

× Hoe kan ik je helpen?