Skip to main content

Boomstam salontafels

De boomstam salontafels maken wij in allerlei vormen en maten. Ook maken we ze in verschillende houtsoorten, zoals suar hout, eikenhout en beuken. De meest populaire salontafel zijn de suar boomstam salontafels. Het leuke aan deze salontafel is dat je hem helemaal zelf kunt komen uitzoeken. Wil je een ronde salontafel? Dan gaan we vaak voor de doorsnede van een boom.

Boomschijf salontafels suar

Boomstam salontafel behandeling

Als je eenmaal de houtsoort en het blad hebt uitgekozen kun je ook zelf de behandeling kiezen. Veel houtsoorten kunnen we op de meest verschillende manieren behandelen. Bij ons in de showroom kun je een kijkje nemen naar de verschillende behandelingen voor je houten salontafel. Met zo veel opties hebben we een altijd wel een tint die bij je interieur past. 

Salontafel van boomstam hout

Salontafel van boomstam hout? Of wilt u juist een grote en rechthoekige salontafel? Dan gaan we net als bij de tafel voor de lengte van de boom, die we in één stuk kunnen houden voor een uniek effect. Je kunt daarbij zelf de soort hout en de patronen uit verschillende bladen kiezen. 

Boomstamtafel salontafel laten maken

Natuurlijk is de salontafel op zich al een mooie eye-catcher in de woonkamer, maar we maken ze ook vaak samen als set met een boomstam tafel door ze van dezelfde soort hout te maken. Zo creëer je een eenheid in huis. Een boomstam salontafel in stijl bij de rest van uw meubelen. 

Robuuste boomstam salontafel

Veel salontafels zijn massieve robuuste salontafels. Deze tafels zijn gemaakt van schijven van een doorsnede van de boom. Door de verschillende organische vormen van de boom is geen enkele salontafel hetzelfde. Vaak wordt er voor de salontafel dezelfde houtsoort gebruikt als bij de tafel.

Salontafel boomschijf in gebruik

De werking van een salontafel boomschijf is vaak groter dan bij andere salontafels. Omdat de nerf structuur anders is dan bij boomstam delen die in de lengte van de boom zijn gezaagd. Door middel van de afwerking en het  stalen frame zorgen wij ervoor dat de werking minimaal is. In onze showroom laten we graag de eventuele werking zien van een salontafel boomschijf. 

Boomstam salontafels bekijken


Veel gestelde salontafel vragen


Zijn alle afmetingen mogelijk?

Boomstam salontafels zijn meestal gemaakt van de dwars doorsnede van een boom. Hierdoor zijn niet alle afmetingen voorradig. Deze doorsnede kan soms zelf ovaal gevormd zijn. Benieuwd naar de actuele voorraad salontafels ? Neem dan even contact met ons op. Salontafels die gemaakt zijn van hout in de lengte kunnen wel in ieder gewenste maat gemaakt worden. 

Hoe zijn de randen van het blad?

De originele randen van een salontafelblad zijn vaak ruw. Dit komt mede omdat de randen nog de originele schors bevatten van de boom. Niet voor niets de boomstam salontafel. Het is prettiger dat de randen glad worden geschuurd. Bij onze Europese houtsoorten is het ook mogelijk om voor een geborstelde rand afwerking te kiezen. Hierdoor wordt de originele look behouden maar is het wel schoon en splinter vrij.

Salon en tafel in hetzelfde hout?

De combinatie van eettafel en salontafel wordt vaak gemaakt. De salontafel kan in dezelfde houtsoort en afwerking als eettafel gemaakt worden. Echt hardhout zal na verloop van tijd gaan verkleuren. Het mooie van een combinatie salon en eettafel is dat ze dezelfde verkleuring ondergaan. Wanneer pas later een salontafel of bijzettafeltje wordt aangeschaft kan de kleur anders zijn. 

Salontafels in verschillende hoogtes?

Een trend op het gebied van salontafels zijn de niveau verschillen in hoogtes. Meerdere losse salontafels die samen een set vormen. Omdat wij onze metalen frames op maat laten maken is dit mogelijk. Of het nu 2, 3 of 4 losse tafeltjes zijn wij maken ze. Samen bedenken we een mooi ontwerp voor de pootjes en de gewenste hoogtes. 

× Hoe kan ik je helpen?