Skip to main content

Grote boomstamtafel XXL

Grote XXL boomstamtafels zijn indrukwekkende tafels. Door de herkenbare natuurlijke vormen maken deze eettafels zeker een statement in elke ruimte. Xxl tafels worden gemaakt in 3,4 en zelfs tot 6 meter lengte. Een van de bijzonderheden van deze tafels zijn hun bizarre omvang. Ze zijn perfect voor grote kamers of ruimtes waar je met meubels een opvallende indruk wilt maken. Omdat ze gemaakt zijn uit een stuk, hebben ze ook een uitstraling die niet kan worden gereproduceerd met machinale bewerking. Hierdoor is iedere boomstam tafel uniek.

XXL-Eiken-boomstamtafel-5-meter
Boomstamtafel 5 meter

XXL Boomstamtafel

XXL boomstamtafels zijn ook duurzaam aangezien hun lange levensduur. Omdat ze uit één stuk hout zijn gemaakt, hebben ze geen zwakke plekken of verbindingen die na verloop van tijd kunnen slijten. Dit betekent dat met de juiste zorg en onderhoud uw tafel generaties lang mee kan gaan. De grootte en de vorm van de tafel zijn volledig aan te passen aan uw specifieke wensen. Ook de behandeling en afwerking van de tafel kunnen we naar wens doen.

Boomstamtafel 3 meter lang ( 300 cm )

We selecteren grote en sterke boomstammen met unieke vormen en texturen. Wij kunnen de afwerking en stijl van uw tafel aanpassen aan uw specifieke wensen en voorkeuren. Of je nu een strakke, moderne look kiest of een meer rustieke en natuurlijke uitstraling, wij kunnen het realiseren. Zo kijken we samen naar jouw wensen en kunnen wij adviseren bij het maken van de keuzes over jouw tafel. 

XXL-boomstamtafel-4,5-meter
XXL Eiken boomstamtafel 3 meter

Boomstamtafel voor 8 personen

3 meter lange tafels zijn uniek en indrukwekkende tafels. Deze eettafelbladen gemaakt van een enkele boomstam die zorgvuldig geselecteerd en bewerkt zijn. Een van de geweldige dingen van een 3 meter boomstamtafel is hun omvang. Met een lengte van 3 meter zijn deze tafels perfect voor jouw ruime woonkamer. Ze kunnen comfortabel plaats bieden aan wel 8 tot 10 personen, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor grote gezinnen of gezellige diners met vrienden.

Zoektocht naar een grote boomstamtafel

Als je op zoek bent naar een uniek en groot meubelstuk dat zeker indruk zal maken ben je bij het goede adres. Elke xxl tafel is met de hand gemaakt met zorg en aandacht voor detail. Bij ons is de zorg voor het selecteren van de perfecte bomen erg hoog. Daarbij zoeken we bomen die groot zijn en geen grote gebreken vertonen, maar toch genoeg karakter hebben. Zodra we de juiste boom hebben geselecteerd, gebruiken we gespecialiseerd gereedschap om het blad zorgvuldig af te werken. 

grote boomstamtafel kopen
Boomstamtafel 4 meter lang

Boomstamtafel 4 meter

De grote Xxl boomstamtafel 4 meter. Een ruime tafel voor plek voor 12 of 14 personen. Een imposante eettafel met genoeg ruimte om met het hele gezin aan te eten. Een 4 meter lange tafel kan uitgevoerd worden met diverse stalen onderstellen. Om extra veel ruimte onder het tafelblad te hebben wordt vaak een zwart stalen spinpoot gekozen ook wel matrix of dubbel x poot. De vaak voorkende tafelpoten zijn U of X modellen. 

Boomstamtafel 10 personen

Een boomstamtafel voor 10 personen vinden kan een hele opgaven zijn bij reguliere woonzaken. Wij zijn gespecialiseerd in grote boomstamtafels voor 10 personen of meer. Er zijn altijd wel boomstambladen op voorraad van 300 cm, 400 cm en zelfs langer. 

grote boomstamtafel laten maken

XXL Tafel projecten


XXl boom tafelblad
4 meter tafel
Robuust xxl boomstamblad
grote houten boomstamtafel
XXl boom tafelblad
XXl boom tafelblad

Vragen over Xxl tafels


Wat zijn XXL tafels?

Eigenlijk zijn bijna alle tafels wel van XXL formaat bij ons. Voornamelijk omdat ze vaak een dik massief blad hebben van 8 cm. Xxl boomstamtafels zijn tafelbladen vanaf 300 cm lengte. Het bijzondere is dat wij deze bladen zelf kunnen leveren uit 1 stuk. Grote massieve boomstammen die worden verzaagd tot een groot massief tafelblad. Naast het maken van 300 cm lange tafels zijn wij ook grotere afmetingen gewend. Tafels van 4, 5 of zelfs 6 meter zijn mogelijk. Uiteraard is dit afhankelijk aan de actuele voorraad. 

Zit er nog werking in xxl houten tafelblad?

De werking van een Xxl boomstamblad is hetzelfde als bij de minder lange tafels. Hout werkt altijd in de breedte en niet in de lengte van het blad. Wat mogelijk is dat een blad gaat doorhangen wanneer het onderstel niet juist is positioneert. Omdat wij zelf het onderstel monteren heeft u hier geen last van. Vaak worden de tafelpoten van een xxl boom blad wat verder naar binnen geplaatst. Dit wordt dan gedaan om het doorhangen tegen te gaan. Eventuele scheuren in het blad kunnen na verloop van tijd meer open gaan staan. Om zo veel mogelijk werking te voorkomen is het aan te raden een hydro meter aan te schaffen. Dit apparaat meet de luchtvochtigheid in de ruimte. Een perfecte luchtvochtigheid zit rond de 50%. Om een ruimte te bevochtigen of droger te maken zijn er diverse apparaten op de markt. 

Welke onderstellen zijn mogelijk bij XXL tafels?

Bij een XXL boomstamtafel kan niet zo maar ieder tafel onderstel gemonteerd worden. Omdat ook ieder blad weer anders is worden onze tafelpoten op maat gemaakt. Hierdoor heeft u altijd de gewenste hoogte voor uw tafel, wel zo comfortabel. Zeker bij grotere tafelbladen worden de tafelpoten extra stevig uitgevoerd en wanneer nodig met dikkere wand diktes voor de koker profielen. Eigenlijk zijn alle onderstellen wel geschikt voor een xxl boomstamtafel. Graag kijken we samen met u naar de mogelijkheden en wensen voor een unieke xxl tafelpoot. 

Hoe zwaar is een xxl boomstam blad?

Het gewicht van een XXL boomstamtafel kan variëren per houtsoort. Zo heeft iedere soort zijn eigen massa gewicht. Het is vaak een hele operatie om zo’n gigantische tafel op zijn plek te krijgen. Zo weegt eikenhout al snel 750 kg per kuub. Een Xxl boomstamblad in eikenhout 500X120x8 cm 360KG. Die ga je niet even alleen tillen. Omdat ieder project uniek is wordt ook het transport en montage verzorgd in eigen beheer. 

× Hoe kan ik je helpen?