Skip to main content

Populaire houtsoorten voor het maken tafels

Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor het maken van hardhouten eettafels. In eerste instantie zijn veel zachte houtsoorten niet bruikbaar voor het maken en gebruik van een eettafel. Wij werken uitsluitend met hardhout soorten en heel soms met zachtere houtsoorten wanneer de tafel voor buiten wordt gebruikt. Zo zijn niet alle boomstamtafels geschikt voor binnen en buiten. Iedere houtsoort heeft zo ook zijn eigen eigenschappen, uitstraling en kleuren. In de werkplaats en showroom zijn diverse soorten houtsoorten te bekijken. Graag vertellen wij alles over de verschillende eigenschappen, hardheid en kwaliteit van het hout. 

Massief eikenhout

Eiken is een van meest gebruikte houtsoorten in de meubel industrie. Massief eiken heeft een zeer hoge slijtvastheid en daardoor enorm geschikt voor het maken van hardhouten meubels. Eikenhout kan grote noesten en scheuren bevatten. Wanneer deze scheuren en of noesten zichtbaar zijn, bijvoorbeeld in het tafelblad kunnen deze opgevuld worden met een zwarte vul pasta. Deze pasta maakt het tafelblad wat meer bruikbaar voor dagelijks gebruik. 

Blog over eiken
tafel beuk

Massief beuken

Beukenhout is van kleur best vergelijkbaar met eikenhout. Zeker wanneer het nog onbehandeld is. De donkere kleur van de beukenhouten tafel wordt veroorzaakt door een diepe donkere kleur lak. Deze mooie donkere gloed kan ook veroorzaakt worden met een natuurlijke olie. Graag laten we de verschillen van lak en olie in het echt zien. Neem daarom contact op of plan een afspraak bij ons in de showroom. 

Teak hout tafels

Teak 

teak houten tafels
Esdoorn eettafel

Esdoorn hout tafel

Esdoornhout heeft een lichte kleur met subtiele roze tinten, wat zorgt voor een frisse en moderne uitstraling in elke ruimte. Het is zeer duurzaam en kan goed worden bewerkt. Deze houtsoort is vrij schaars en ook niet altijd bij ons op voorraad. Bent u specifiek op zoek naar esdoorn tafel neem dan even contact op over de actuele voorraad van deze bijzondere eettafels.

Ontdek de vele mogelijkheden met houtsoorten in onze showroom

× Hoe kan ik je helpen?