Skip to main content

Eiken boomstamtafels

Eiken boomstamtafels zijn de populairste en meest geschikte tafels uit 1 stuk. Een boomstamtafel in Eikenhout staat bekend om zijn sterkte, duurzaamheid en natuurlijke schoonheid. Eiken bomen komen overal voor en hun hout wordt al eeuwenlang gebruikt voor het maken van tafels. Een andere reden waarom eiken zo populair is, zijn de prachtige nerven. De natuurlijke nerf van eikenhout is bijzonder en uniek, met een scala aan kleuren van lichtbruin, white tot donker bruin en zwart.

Eiken Boomstamtafel Eindhoven
Eiken Boomstamtafel Eindhoven

Eikenhout boomstamtafel laten maken

Als het om eettafels gaat, is er niets zo tijdloos en klassiek als eikenhout. Een houten boomstamtafel is een populaire keuze, en met een reden. Het is duurzaam, sterk en heeft een prachtig natuurlijk karakter. Om echt eenheid in huis te creëren wordt er vaak een combinatie gemaakt van een rustiek eiken boomstamtafel en een boomstam salontafel.

Eiken boomstamblad uit 1 stuk

Een eiken boomstamtafel wordt gemaakt uit 1 deel. Wij maken gebruik van massief hout en lokaal ingekochte stammen. Door goede contacten bij lokale houtzagerijen is het mogelijk om eerlijk en verantwoord hout te gebruiken. Omdat iedere eik uniek is, zijn er geen 2 tafels hetzelfde. Dit betekent dat wanneer u een van onze tafels koopt, u een meubelstuk kunt verwachten dat echt uniek is. Niks is zo uniek dan een eiken boomstamtafel uit 1 stuk.

Eiken Boomstamtafel Eindhoven
Eiken Boomstamtafel Eindhoven

Toepassingen van eikenhout

Eikenhout is ook zeer veelzijdig. Het kan worden gebruikt in een verscheidenheid van stijlen, van traditioneel tot modern. Wij kunnen jouw tafel olien in maar liefst 40 verschillende keuren of lakken in 25 verschillende kleurtinten. Zo matcht de eiken boomstamtafel altijd bij jouw interieur. Bij Verda Living werken we graag met eikenhout om boomstamtafels op maat te maken

Rustiek eiken tafel uit een boomstam

Eikenhout is al heel lang een veel gebruikte houtsoorten voor het maken van eetkamer tafels. Eikenhout is namelijk een van de hardste houtsoorten. Met duurzaamheid klasse 2 staat deze erg hoog in het klassement. De eikenhout boomstamtafel staat vooral bekend door de strakke lijnen mooie knoesten en duidelijke jaarkringen.

Eiken Boomstamtafel Eindhoven
tafel boomstam eikenhout

Voordeel van de eiken boomstamtafel

Het voordeel van een eiken boomstamtafel is naast dat hij erg duurzaam is ook erg goed te behandelen is. Zo kunnen we eiken boomstamtafels in veel verschillende kleuren behandelen en zo precies de tafel kunnen samenstellen waar jij naar op zoek bent. We halen het hout vaak bij lokale boom zagers of Europese grote zagerijen. De eiken boomstamtafel begint echter erg schaars te worden. Er zijn steeds minder eikenbomen met de doorsnee geschikt voor een tafel en degene die er zijn moeten eerst minimaal 4 tot 5 jaar drogen voordat ze gebruikt kunnen worden.

Eiken boomstamtafel met A poten
Boomstamtafel-met-boomstam-salontafel
Eiken boomstamtafelblad kopen
Boomstamtafel-3-meter
boomstam bar tafel eiken

Vragen over eiken boomstamtafels


Wat is de herkomst van het eikenhout ?

Het eikenhout dat wij gebruiken komt voornamelijk van lokale partijen af. Wij hebben goede contacten met boom zagerijen. Deze eiken bomen worden vaak gekapt vanwege gebreken in de boom en gevaar voor de omgeving. Eiken bomen met een doorsnede van 100 cm of meer worden erg schaars. Wij bieden deze unieke tafels aan met soms wel een lengte van 500 cm. Naast de eiken boomstam tafels uit 1 stuk. Worden er ook eiken tafelbladen uit meerdere delen aangeboden. Deze tafelbladen zijn dan gemaakt van smallere eiken bomen. Aan de zijkant van het tafelblad wordt altijd de originele boomschors behouden. 

Wat is de dikte van een eiken boomstam tafelblad ?

Eiken tafelbladen worden gemaakt van ruwe eikenhouten stamdelen. Vaak hebben we meerdere ruwe eikenhouten stamdelen op voorraad. Afhankelijk van de dikte van het ruwe tafelblad kan de uiteindelijke bladdikte bepaald worden. Een ruw eiken blad van 12 cm is na het vlak maken vaak zo’n 8 tot 10 cm. Naast de eiken boomstam bladen uit 1 stuk maken we ook verlijmde eiken tafelbladen. Deze tafelbladen zijn vaak 4 tot 6 cm dik. Benieuwd naar de actuele mogelijkheden? Neem even contact met ons op ! 

Is een eiken boomstamtafel geschikt voor buiten gebruik ?

Het is zeker mogelijk om een boomstamtafel te gebruiken voor buiten. Zeker wanneer de tafel overdekt staat. Helaas heeft eikenhout als eigenschap dat er looizuur kan gaan lekken. Dit gebeurt alleen wanneer de tafel erg vochtig of nat kan worden. Wanneer het looizuur dan op het terras komt kan het vervelende vlekken veroorzaken. Deze vlekken zijn vaak lastig te verwijderen en zelfs blijvend. 

Hoe kan ik het beste prijzen vergelijken van eiken tafels ?

In de afgelopen 10 jaar is de eiken boomstamtafel erg populair geworden. Zo zijn er steeds meer partijen die deze tafels aanbieden. Omdat eikenhout moeilijk te herleiden is wordt dit vaak onder een soort genoemd. Wij onderscheiden ons door voornamelijk; Amerikaans eiken en Nederlands eiken aan te bieden. Zo heb je ook in Nederland weer verschillen tussen de zomereik en wintereik. De kwaliteit van deze hardhout soorten is vele malen beter dan buitenlandse houtsoorten waarvan de herkomst niet is bekend. Je kunt deze eiken boomstamtafels het beste herkennen aan de erg lage verkoop prijzen. 

× Hoe kan ik je helpen?