Skip to main content

Boomstamtafel ovaal

Een ovale boomstamtafel is een boomstam tafel die is gemaakt van een enkele boomstam die in de lengte of doorsnede is gezaagd en vervolgens is bewerkt tot een ovale vorm of al deze vorm heeft. Deze tafels behouden vaak de natuurlijke vorm en kenmerken van de boom, zoals de diverse kleuren, knoesten en de textuur van het hout. Ze zijn populair vanwege hun rustieke en natuurlijke uitstraling. Door de vorm van de tafel is het altijd weer bijzonder om aan tafel te zitten, dineren of te gebruiken als vergadertafel

eettafel ovaal
ovale tafels

Houtsoorten voor ovale tafels

Ovale boomstamtafels worden gemaakt van verschillende soorten hout, zoals eiken, walnoot, suar, populieren en meer. Deze tafels worden vaak gebruikt als eettafels in eetkamers of buitenruimtes vanwege hun robuuste en duurzame karakter. De ovale vorm kan ook een interessante esthetische twist toevoegen aan het interieur. Iedere houtsoort heeft zijn charme. In de showroom laten we u graag zien wat de mogelijkheden zijn. 

Robuust tot slank ovaal gevormde tafels

Niet enkel robuuste en grove tafels maar ook slanke design tafels. Deze exclusieve ovale eettafel staan mooi in allerlei interieur stijlen. Een ovale tafel is praktisch in gebruikt en bied meer ruimte dan een rechthoekige tafel. 

Deens ovale tafel voor ruim 6 personen

Aangezien de licht gebogen vorm in een deens ovale tafel is er meer ruimte voor stoelen. Bij een tafel van 220 cm is er al voldoende plek om met 6 personen aan tafel te zitten. 

Vragen over ovale tafels


Wat zijn ovale boomstamtafels?

Ovale boomstamtafels kunnen natuurlijk niet uit zichzelf een perfect ovale vorm hebben. Af en toe komen er bladen voor die uit zichzelf al een ovale vorm hebben in het tafelblad. Als u voor een echte ovale eettafel wilt gaan worden er ook rechte ovale tafelbladen gemaakt. Deze bladen worden geheel naar wens voor u gemaakt en voorzien van een metalen tafel onderstel. Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden neem dan even contact met ons op en kom langs in de werkplaats.

Wat is het verschil tussen ovaal en deens ovale tafels?

Een ovale tafels heeft de gebruikelijke ovale vorm. Deze vorm is afhankelijk van de lengte en de breedte van de tafel. Wanneer de tafel langer wordt zal het tafelblad in verhouding ook breder worden. Bij een deens ovale tafel kan het blad aan de uiteindes breder blijven dan bij ovale tafelbladen. Een deens ovale vorm is een mooie tussen vorm van rechthoekig en ovaal. Vaak worden de randen van een deens ovaal tafelblad ook verjongd. Dit wordt gedaan om het massieve blad dunner te maken voor het oog. 

× Hoe kan ik je helpen?