Skip to main content

Ovale boomstamtafels

Een ovale boomstamtafel is een eettafel die is gemaakt van een enkele boomstam die in de lengte of doorsnede is gezaagd en vervolgens is bewerkt tot een ovale vorm of al deze vorm heeft. Deze tafels behouden vaak de natuurlijke vorm en kenmerken van de boom, zoals de diverse kleuren, knoesten en de textuur van het hout. Ze zijn populair vanwege hun rustieke en natuurlijke uitstraling. Door de vorm van de tafel is het altijd weer bijzonder om aan tafel te zitten, dineren of te gebruiken als vergadertafel

Houtsoorten voor ovale tafels

Ovale boomstamtafels worden gemaakt van verschillende soorten hout, zoals eiken, walnoot, suar, populieren en meer. Deze tafels worden vaak gebruikt als eettafels in eetkamers of buitenruimtes vanwege hun robuuste en duurzame karakter. De ovale vorm kan ook een interessante esthetische twist toevoegen aan het interieur. Iedere houtsoort heeft zijn charme. In de showroom laten we u graag zien wat de mogelijkheden zijn. 

Ovale boomstamtafels kunnen natuurlijk niet uit zichzelf een perfect ovale vorm hebben. Af en toe komen er bladen voor die uit zichzelf al een ovale vorm hebben in het tafelblad. Als u voor een echte ovale eettafel wilt gaan worden er ook rechte ovale tafelbladen gemaakt. Deze bladen worden geheel naar wens voor u gemaakt en voorzien van een metalen tafel onderstel. Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden neem dan even contact met ons op en kom langs in de werkplaats. Hier worden onze boomstamtafels met de hand geschuurd en voorzien van een beschermende coating. 

× Hoe kan ik je helpen?