Skip to main content

Boomstamtafel rond

Ronde boomstamtafels zijn uniek. Met een rond boomstam tafelblad ontstaat meer gezelligheid en ruimte aan tafel. Organische rond gevormde tafels zijn helemaal geschikt voor kleinere of vierkante kamers. Het tafelblad is gemaakt van de ronde doorsnede van een boomstam. Door het behoud van de natuurlijke vorm laten deze ronde tafels de natuurlijke schoonheid en het karakter van het hout zien. 

Boomstamtafel rond hout
ronde boomstamtafel 8 personen

Rond boomstam tafelblad

Ronde boomschijven gebruiken als tafel. Deze ronde stamdelen worden zorgvuldig geselecteerd. Aangezien het risico bij scheuren groter is dan bij een ”gewone boomstamtafel” dient het vocht percentage zo laag mogelijk te zijn. Deze ronde tafels zijn allemaal uniek en ieder houten tafelblad heeft zijn eigen afmetingen en uitstraling. Wij besteden veel zorg aan het selecteren van de perfecte bomen voor onze ronde boomstamtafels. Wij zoeken naar bomen die van goede kwaliteit zijn en geen grote gebreken vertonen. 

Ronde boomstamschijf tafeltjes combineren

Naast het maken van ronde tafelbladen worden er ook kleinere bijzet en salontafels gemaakt. Het komt vaak voor dat deze tafels gekocht worden gecombineerd. De organische vormen zijn altijd weer anders. Hierdoor zijn alle ronde boomstam tafels weer anders. Wanneer er in een bestelling een tafel en salontafel wordt besteld kan er rekening gehouden worden met enige kleur verschillen in het hout. Ronde tafels zijn een geweldige keuze voor iedereen die houdt van een gezellige uitstraling met natuurlijke materialen en een rustiek design. Deze ronde eettafels brengen warmte en karakter toe aan elke woonruimte. 

ronde boomstamtafel schijf

Meer ronde boomstamtafels inspiratie

  • Ronde boomstamtafel voor 8 personen
rond boomstamtafel
Ronde salontafel boomstam
boomstamblad rond

Veel gestelde vragen over ronde boomstamtafels


Hoeveel stoelen bij een ronde boomstamtafel ?

Om het aantal stoelen te bepalen bij een ronde tafel ligt helaas wat genuanceerder dan het klinkt. Gelukkig zijn er wel globale maat staven. Aller eerst is het belangrijk om te weten hoe breed de stoelen zijn en de ruimte die je per zitvlak wilt gaan gebruiken. Een ronde boomstamtafel geeft vaak meer ruimte om met meerdere personen aan tafel te zitten. 

Doorsnede van de tafel met aantal stoelen:
130 cm  / 4 | 140 cm / 5 | 150 cm / 6 | 160 cm / 7 | 170 cm / 8

Zijn alle houtsoorten mogelijk voor ronde boomstamtafels ?

Ronde boomstam tafels kunnen gemaakt worden van diverse houtsoorten. De meest populaire houtsoort is suar hout. Deze houtsoort heeft een minder extreme werking dan bijvoorbeeld eikenhout. Een andere geschikte tropische houtsoort is Iroko. Hiervan zijn vaak ronde dwars doorsnedes beschikbaar van 100 cm en groter. Meestal worden alle ronde bladen behandeld met een olie. Met deze olie afwerking kan het hout beter zijn werking behouden, zonder er scheuren in de top laag ontstaan. 

Is een ronde tafel duurder dan een rechte tafel ?

Meestal zijn ronde boomstamtafels duurder dan rechthoekige tafels. Zeker als je de prijzen gaat vergelijken met dezelfde lengte maat van een rechthoekige tafel. Zo is een ronde boomstam tafel van 160 cm diameter met 7/8 zit plaatsen vergelijkbaar met een rechte tafel van 280/300 cm. Ook zijn ronde boomstamtafels vaak duurder omdat het aanbod bij leveranciers beperkt is. Zeker ronde tafels van meer dan 100 cm doorsnede zijn erg schaars.

Is een ronde boomstamtafel gevoeliger voor werking ?

Ronde boomstam tafelbladen hebben meer werking in het hout dan rechte tafelbladen. Omdat een ronde boomstamtafel gemaakt is van een dwars doorsnede van de boom zit er meer kracht in het hout. Het oppervlakte is ook veel harder dan tafels waarvan het blad uit de lengte richting komt van het hout. Graag adviseren wij u over het beperken van de werking van hout. Zo heeft bijvoorbeeld ook iedere houtsoort weer een andere werking van het kopse hout. 

× Hoe kan ik je helpen?