Skip to main content

Industrieel interieur creëren


Een populaire interieur stijl: een robuust en industrieel interieur. Een industrieel interieur bestaat uit vaak uit grove materialen zoals: steen, hout en metaal. Deze materialen worden afwisselend gebruikt voor het maken van diverse meubelen. Van boomstam tafels tot robuuste wand kasten. Deze robuuste meubelen kunnen tegen een stootje en staan mooi in ruimtes met betonnen vloeren, hoge ramen, stalen deuren en woonkamers met een ruime opzet. 

Eettafel industrieel

Eettafel industrieel

Welke kleur combinaties in een industriële woonkamer?

Bij een industrieel interieur worden vaak donkere kleuren gebruikt. Vaak natuurlijke kleuren met bruin, grijs en zwart. Deze kleuren combinaties worden vaker gebruikt in industriële gebouwen. Door deze combinatie van kleuren en de materialen metaal en hout zijn er veel variaties mogelijk. 

Welke houtsoort past het beste bij een industrieel interieur?

Bij een industriële woonkamer of inrichting zijn er tal van houtsoorten mogelijk. De meest voorkomende houtsoort is dan toch eiken. Deze houtsoort geeft het meeste contrast met de donkere industriële kleuren en materialen. Deze houtsoort wordt dan vaak gecombineerd met donker grijs of zwart metalen frames. 

Robuuste salontafels

Een robuuste boomstam salontafel perfect passend in een robuuste en industriële woonkamer. Deze tafeltjes kenmerken zich door het dikke massieve blad met industrieel stalen onderstel. 

Salontafel industrieel kopen
robuuste tafels

Robuuste tafel met zwarte stoelen

Bij een robuuste eettafel worden vaak zware lederen stoelen geplaatst. Om de eethoek wat luchtiger te houden is het ook mogelijk om voor eetkamerstoelen te gaan met een dun zwart stalen frame. Ook verschillende soorten stoelen is een optie. Een variatie aan donkere tinten en materialen geeft een speels effect aan de eethoek. 

Wanneer en hoe is de industriële woontrend ontstaan?

De industriële interieurtrend is ontstaan in de late jaren 60 en vroege jaren 70. Deze stijl vindt zijn oorsprong in stedelijke omgevingen waar voormalige fabrieken en magazijnen werden omgebouwd tot loftwoningen en creatieve werkruimtes. Het idee was om de ruwe, onafgewerkte uitstraling van industriële gebouwen te behouden en deze om te zetten in functionele en stijlvolle woonruimtes.

Gerelateerde blog artikelen

× Hoe kan ik je helpen?