Skip to main content

Suar boomstamtafels

Suarhout is een populaire keuze voor het maken van tafels vanwege de prachtige en unieke nerfpatronen. Daarnaast is een kenmerk de lichte spint randen aan de lange zijde van de boom en donkere kern in het midden van het hout. Wij hebben altijd diverse Suar boomstam bladen op voorraad. Samen gaan we op zoek naar het perfecte blad wat bij jouw stijl en wensen past.

Suar tafel met onderstel
Boomstamtafel-rond-Suar

Tropische hardhout suar tafels

Onze suar tafels worden met de hand gemaakt door ervaren vakmensen. Wij selecteren met grote zorg de perfecte stukken hout voor elke tafel. De natuurlijke onregelmatigheden en imperfecties in het hout kunnen zorgvuldig worden bewaard. Het is ook mogelijk deze op te laten vullen met houtpasta voor een gladde afwerking.

Massieve suar boomstamtafels

Suarhout boomstamtafels zijn tropische hardhout tafels die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komen. Het is een snelgroeiende boom, waardoor het een duurzamere keuze is dan andere exclusieve soorten hardhout zoals teak of mahonie. Suarhout is ook van nature bestand tegen bederf en insectenplagen. Hierdoor het een ideale keuze is voor tafels voor buiten die tegen een stootje kunnen.

Boomstamtafel-rond-Suar

XXL-Boomstamtafel-3,5-meter
Suar-Boomstamtafel-rechtop
Boomstamtafel-en-Suar-Bankje

De suar boomstamtafel wordt gemaakt van suar hout dat is de westerse benaming van de boomsoort Samanea Saman. De kenmerken van de Suar tafel spreken voor zich. Deze heeft vaak een mooi getekend patroon in het blad. Een vlammenzee van unieke patronen die zich in het tafelblad bevinden. Daarnaast is het verschil van het kernhout (donkere kern) en het spinthout (lichte zijkant) goed zichtbaar. Dat maakt het contrast groot in het blad. Ieder boomstam tafelblad heeft een unieke uitstraling. Wij kunnen de tafel ook in een aantal verschillende manieren behandelen. Dit doen we vaak of met een lak afwerking of olie behandeling. Suar hout tafels zijn in diverse afmetingen leverbaar. Deze unieke bladen zijn vrijwel altijd geheel uit 1 stuk. 

× Hoe kan ik je helpen?