Skip to main content

Suar boomstamtafels

Suar hout is een populaire keuze en toepasbaar in diverse woonstijlen. Vanwege de prachtige en unieke nerfpatronen is ieder suar tafelblad weer anders. Daarnaast is een kenmerk van suar tafels de lichte spint randen aan de lange zijde van de suar tafel en de donkere kern in het midden van het tafelblad. Wij hebben altijd diverse bladen op voorraad. Samen gaan we op zoek naar het perfecte blad wat bij jouw stijl en wensen past.

Tip: Bekijk onze actuele voorraad suar bladen onderaan deze pagina 

Suar tafels
Suar tafel

Suar tafels van tropisch hardhout

Onze suar tafels worden met de hand gemaakt door ervaren vakmensen. Wij selecteren met grote zorg de perfecte stukken hout voor elke tafel. De natuurlijke onregelmatigheden en imperfecties in het hout kunnen zorgvuldig worden bewaard. Het is ook mogelijk deze op te laten vullen met houtpasta voor een gladde afwerking. Met een suar tafel haalt u een stukje natuur naar binnen. 

Suar tafelblad kiezen en afwerking bepalen

Een Suar hout boomstamtafel kunnen wij in een aantal verschillende manieren behandelen. Dit doen we vaak of met een lak afwerking of olie behandeling. Suar hout tafels zijn in diverse afmetingen leverbaar. Deze unieke bladen zijn vrijwel altijd geheel uit 1 stuk. 

Suar tafelblad kiezen en afwerking bepalen

Bij het kiezen van het juiste suar houten tafelblad let u goed op tekening en vorm van het blad. Deze tafels hebben vaak een mooi getekend patroon in het blad. Een vlammenzee van unieke patronen die zich in het tafelblad bevinden. Daarnaast is het verschil van het kernhout (donkere kern) en het spinthout (lichte zijkant) goed zichtbaar. Dat maakt het contrast groot in het blad. Ieder suar boomstamblad heeft een unieke uitstraling. 

suar houten tafel kopen

Prijzen voor suar boomstamtafels

De prijs wordt opgebouwd uit een aantal varianten. Tafelblad, afwerking en onderstel. Aangezien ieder blad uniek is zijn er ook veel prijs varianten mogelijk. Benieuwd naar een suar boomstamtafel prijs indicatie ? Neem even contact op en u weet direct of uw gewenste afmetingen voorradig zijn. 

Prijs bepaling van een suar boomstamtafel

De prijs bepaling van een suar boomstamtafel begint bij het bepalen van het juiste tafelblad. Daarna wordt besproken welke tafelblad afwerking het beste past. Wanneer de wensen voor het boomstamblad duidelijke zijn wordt gekeken naar een geschikt metalen onderstel. Deze tafel onderstellen worden meestal uitgevoerd in mat zwart. 

Meer meubels met suar hout ontdekken ?


Suar hout wordt niet alleen gebruikt voor het maken van tafels. Deze houtsoort is ook geschikt voor diverse andere binnen en buiten toepassingen. Hier vind u een overzicht van de diverse projecten en meubelen die gemaakt worden van suar. Deze prachtige houtsoort is toepasbaar in allerlei projecten en geeft altijd weer een uniek eind resultaat. 

Prijs boomstamtafelblad suar
suar eettafel
Tafel kopen suar hout
suar  boomstamtafel decoreren

Bekijk de actuele voorraad suar boomstam tafelbladen


Veel gestelde vragen over suar boomstamtafels


Waar komt suar hout vandaan ?

Suar hout is afkomstig uit Amerika en in Indonesië terecht gekomen als plantage boom. Voornamelijk als vervanger van de exclusieve beschermde regenwoud houtsoorten. Een houtsoort die geschikt is voor het laten maken van suar boomstambladen uit 1 stuk. 

Suar boomstamtafel met stoelen ?

Veel van onze klanten kiezen ervoor om een suar boomstamtafel te combineren met een van onze stoelen in de uitgebreide stoelen collectie. U bent er dan zeker van dat uw zitcomfort optimaal is. Ook wordt de levering van de tafel en stoelen vaak gecombineerd. 

Waar komt het kleur verschil vandaan ?

In het midden van het tafelblad is de donkere kern van de boom te zien. Aan de zijkanten ”lange zijde” van het blad bevinden zich de spint randen. De spint rand is het nieuwe hout ”groei” van de boom. Niet bij iedere houtsoort is het contrast hiervan zo groot. 

Welke afmetingen zijn mogelijk bij suar tafels ?

Suar boomstamtafels zijn er in veel varianten. Grote en brede bladen maar ook smalle lange tafelbladen. Wij hebben een grote voorraad suar boomstam bladen. De meest voorkomende afmetingen zijn; 220×100 cm 240×100 en 260×100 cm.

Kan een suar boomstam tafel buiten staan ?

Omdat suar hout afkomstig is van een land met een zeer vochtig klimaat kan de suar tafel wel ergens tegen. De luchtvochtigheid in Indonesië ligt rond de 90%. Bij het drogen van de tafelbladen in ons Nederlandse klimaat kun je wat werking verwachten in het blad. Een suar blad dat het hele jaar door buiten staat kan gaan vergrijzen. Wanneer een tafel onder de overkapping staat met regelmatig onderhoud blijft de kleur behouden. Onze suar boomstam tafels zijn er in diverse afmetingen en vormen en geven daardoor een unieke uitstraling in uw buiten ruimte of tuin. 

× Hoe kan ik je helpen?